top of page
Image by Giammarco Boscaro

Tarieven

Een aanvraag schrijven

Ons kantoor biedt rechtsbijstand die door de overheid wordt gesubsidieerd. Dit betekent dat u een deel van uw advocaatkosten vergoed krijgt, door de overheid, als uw inkomen en vermogen onder de vastgestelde financiële grens blijven. Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen en/of vermogen betaalt u een eigen bijdrage. Heeft u een bijstandsuitkering of een inkomen op of onder bijstandsniveau, dan kunt u deze eigen bijdrage vergoed krijgen vanuit de bijzondere bijstand en kost de procedure u feitelijk niets. Aangezien iedere gemeente in Nederland verschillende voorwaarden stelt aan de mogelijkheden van bijzondere bijstand, raden we u aan om voorafgaand aan het starten van de procedure hierover navraag te doen bij uw eigen gemeente.
Meer informatie over de gesubsidieerde rechtsbijstand en de hoogte van de eigen bijdragen kunt u vinden op de website van de Raad voor Rechtsbijstand.

Anker Toevoeging
Image by Rock Staar

Indien u geen recht heeft op gesubsidieerde rechtsbijstand dan betaalt u een schappelijk uurtarief dat wij in overleg met u bepalen. Ook het afspreken van een vaste prijs is vaak mogelijk.

Anker Betalende basis
Advocatenkantoor
Heeft u een rechtsbijstandsverzekering met dekking voor uw hulpvraag, dan is het misschien  mogelijk daar een beroep op te doen voor de advocaatkosten. U heeft dan het recht op rechtsbijstand van een advocaat van uw keuze; de vrije advocaatkeuze. U bent dus niet verplicht te kiezen voor een juridisch medewerker of advocaat van de rechtsbijstandsverzekeraar. Het is voor uw zaak vaak beter om een gespecialiseerde advocaat in te schakelen, zodat u zo goed mogelijk wordt bijgestaan. 
Anker Rechtsbijstand
bottom of page